miercuri, 19 decembrie 2007

Umor la gura fostei sobe: Sfaturi & indicăţii preţioase

Am citit cu indignare miştourilor unui gazetar care ataca explicaţiile sau sfaturile tipărite de comercianţi pe etichetele unor produse comercializate legal, în scumpa noastră Românie. Io mă săturai, teteo, de băşcălii gazetăreşti, deci iau apărarea celor ce produc & inscripţionează asemenea mărfuri, deoarece ştiu ei ce ştiu şi fac ei ce fac, nu stau la colţ să cîrcotească...
Cică de ce scrie pe un recipient cu conţinut soporific „Atenţie! Poate produce somnolenţă!”.Cum de ce? Eu am luat somnifere 20 de ani şi, cu cît luam mai multe, cu atîta insomniile-mi deveneau mai viguroase! Deci, e bine de ştiut că există în farmacii şi somnifere care AU efect! Ura!
Apoi : cică de ce ne previn comercianţii de uscătoare de păr că „ nu se utilizează în timpul somnului”? Păi d’aia! Că sunt pe lume căscaţi care-adorm cu foenul în freză şi pilozitoase care se uită la emisiuni tv politice şi se trezesc dimineaţa cu parura lui Răzvan Theodorescu! Dacă nu-ţi iei măsuri de precauţie, te pomeneşti dat în judecată degeaba de blegii păguboşi !...
Alta : pe pungile cu chipsuri sunt invitaţii tentante de tipul „nu e obligatoriu să cumpăraţi, puteţi citi detaliile din interiorul pungii”. Ei şi? Ce-o fi aberant acilea? Unu’ cumpără punga, altu’ haleşte chipsurile şi ultimul citeşte instrucţiunile. Na!
Sau, cică, sanchi, de ce pe o pungă de arahide scrie „Atenţie! Conţine arahide!”. Păi tocmai ca să vă demonstreze că e o firmă serioasă, nu ca alea care băgau floricele în pungile de alune şi seminţe de bostan în cutiile cu fistic. E-he! Cît gogoşar murat în borcan de Manciuria n-am mîncat io! ...Să fie primit! Deci, mă bucur cînd producătorul îmi reconfirmă pe eticheta din faţă, ceea ce comerciantul spune pe eticheta din spate. Sau invers.
La o periuţă de dinţi – ei, da, nici banalele periuţe nu scapă de necesitatea ins trucţiunilor!- se spune că trebuie folosită partea cu peri de plastic. Şi ce dacă? Poate că partea cu peri ...de păr, a fost deja uzată ; ori, poate că partea fără păr nu ţine pasta de dinţi. Sau nu e eficientă. Bine că nu se indica folosirea cozii periuţei, atunci ar fi fost anormal, nu?!
Da’ cea mai scandaloasă băşcălie e făcută pe seama instructajului de funcţionare a drujbei ; cică de ce suntem avertizaţi „ Nu încercaţi să opriţi lanţul cu mîna sau alte organe!”. Ptiu! Păi omul care-a tipărit, doar vrea binele drujbarului : fiindcă există acea tentaţie firească, de care vorbea şi Freud în manualul său dedicat proletarilor masochişti, de-a opri lanţul cu mîna, piciorul, nasul sau, în caz de erecţie neinspirată, ...alt organ. Avertizat, scapi de tentaţia naibii, şi apelezi la butonul de întrerupere a sculei, fără să psihanalizezi anapoda...
Şi-aşa viaţa e grea : ce rost are s-o complicăm cu tăiatul firului publicitar în 4? La mulţi ani, echilibraţi psihic! Nu băgaţi botul nici la abureli cu Elodia care piaptănă o cămilă în Abud Abi, ori cu Prigoană care vrea s-o ia de nevastă de Bahmu. Dacă vă simţiţi manipulabil, mai bine terminaţi cu tentaţia mass-media şi fugiţi pe un vîrf de munte omenos, unde ciobani blajini vă vor învăţa să strîngeţi cheagul şi salvamontiştii vă vor ţine la curent, trimestrial, doar cu veştile esenţiale. Pa!

2 comentarii:

  1. Da, Domne, da sa vezi nebunia masii la vara cand o sa scrie pe eticheta de la bere ca se bea numai rece si frigiderele de la crasma nu fac fata caniculei. Atunci sa te tii, cand o sa te-ntrebe gagica care desface sticla: "nu vreti sa va aduc gheata, Domnu"?. Si tu o sa te uiti la ea siderat si o sa-i spui ca dintr-o bere cu cuburi de gheata a iesit ea asa desteapta!... Pai nu?

    RăspundețiȘtergere