miercuri, 10 iunie 2009

Cu ursu’ la poartă şi Elodia în căutare

Eu nu mai înţeleg ce se-ntîmplă-n România! Am văzut azi, la Ştiri, două veşti năucitoare :
1) la Sinaia, o femeie plîngea de supărare, fiindcă s-a trezit cu ursu-n casă, în aceeaşi zi, de două ori! Ptiu! Şi nu e singura; urşii au prins tupeu, ies pe drum, vor de mîncare într-una, sperie turiştii, sperie locuitorii oraşului, sperie...legile nenorocite ale acestei ţări în care n-ai voie să ucizi un urs, în schimb el are voie să te sperie, lovească, chiar omoare. S-a spus că aceşti criminali trebuie prinşi şi duşi undeva, departe de lume. Bun!
Dar cine-i prinde? S-a precizat, tot la Ştiri, azi după-amiază, că trebuie constituită o comisie; apoi, această comisie musai să supravegheze comportamentul fiarelor, timp de două săptămîni. Abia apoi comisia poate decide mutarea bestiilor blănoase! Şi, pesemne, va mai dura o săptămînă pînă vor fi prinşi infractorii şi deportaţi...
Es timp, locuitorii şi turiştii din zonă stau cu frica-n sîn şi se roagă la Dumnezeu ca fiarele să nu nimerească TOCMAI în casele lor...( cam cum ziceau bucureştenii, în timpul bombardamentelor din ’44, “du-i, Doamne, la Ploieşti!”).
Deci, evitaţi Sinaia, pînă vor fi mutaţi urşii; despre turiştii străini...care străini? Cine-s acei kamikaze care mai vin, pe banii lor, într-o staţiune terorizată de fiare nepedepsibile?...
2) tot azi am văzut grupuri organizate de căutători, porniţi în descoperirea...Elodiei Ghinescu. Iar? Eu cred că cineva, dornic de intoxicare cu senzaţional ieftin, o scoate pe supramediatizata avocată, periodic, ca să facă rating.
Explicaţi-mi, ce rost mai are AZI, această tembelă căutare? Dacă n-a fost găsită timp de un an, credeţi că printr-un miracol, se va descoperi tocmai acum cadavrul nefericitei Elodii? Nu mai scăpăm de această fantomă?

Da’ ce, parcă de urşi scăpăm?! Şi ăştia-s vii, şi lesne depistabili!...
Dumnezeu cu mila!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu